Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica získala od poistencov DÔVERY výborné hodnotenie

9.3.2023

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, sa v rebríčku hodnotenia poistencov zdravotnej poisťovne DÔVERA umiestnila na popredných priečkach. Prieskumu sa zúčastnilo viac ako 6900 pacientov a hodnotili odbornosť lekárov, kvalitu ubytovania či prístup personálu. V kategórii Všeobecné nemocnice získala kežmarská nemocnica 2. miesto. V kategórii Zdravotná starostlivosť a spokojnosť s lekármi a so sestrami obsadila 3. miesto.

„Umiestnenie na popredných miestach v rebríčku hodnotenia našich pacientov a poistencov DÔVERY  je vynikajúci výsledok práce našich kolegov. Sme nesmierne radi, že naša nemocnica získala vynikajúce hodnotenia a mnoho pacientov sa vyjadrilo veľmi pozitívne o kvalite našich služieb. Som hrdý na to, že sme ako tím dokázali prekonať rôzne výzvy a zabezpečiť čo najlepšiu zdravotnú starostlivosť pre našich pacientov. Sme si vedomí, že kvalita zdravotnej starostlivosti nie je nikdy úplne dokonalá, a preto sa stále snažíme vylepšovať. Nosným oddelením kežmarskej nemocnice je predovšetkým gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, kde evidujeme ročne viac ako 800 pôrodov. Neoddeliteľnou súčasťou nemocnice sú však aj ostatné oddelenia, ktoré poskytujú pestrú škálu vyšetrení a zdravotnej starostlivosti spádovej oblasti s cca 75 000 obyvateľmi,“ uvádza riaditeľ kežmarskej nemocnice a nemocníc spišského klastra, Ing. František Lešundák.

Dotazník v poslednom prieskume vyplnilo viac ako 6900 pacientov, ktorí sa v minulom roku liečili v niektorej zo slovenských nemocníc. Pacienti nehodnotili odbornosť lekárov alebo použité liečebné metódy, sústredili sa na kvalitu ubytovania, prístup personálu a subjektívny pocit zlepšenia zdravia po prepustení z nemocnice. Kežmarská nemocnica sa v kategórii Všeobecné nemocnice umiestnila na 2. mieste a v kategórii Zdravotná starostlivosť, spokojnosť s lekármi a so sestrami obsadila Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku 3. priečku.

„Niektoré veci sa nemenia. V prieskume spokojnosti poistencov s hospitalizáciami v slovenských nemocniciach je faktom, že ženy udeľujú prísnejšie známky ako muži. Rovnako platí, že čím je pacient starší, tým sú je jeho hodnotenia pobytu v nemocnici priaznivejšie. Našich poistencov sme sa reprezentatívnym prieskumom pýtali na spokojnosť s hospitalizáciami v slovenských nemocniciach už po 17. krát. Celková priemerná známka hodnotenia pacientov bola v minulom roku 1,54, čo je o tri stotiny lepšie ako v roku 2021,“ uvádza v tlačovej správe Matej Štepianský, PR špecialista DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s.

Späť