Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Na pôde kežmarskej nemocnice sa konal regionálny sesterský seminár

17.3.2023

V Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, sa konal regionálny sesterský seminár. Vzdelanie je pre profesiu zdravotníka neoddeliteľnou súčasťou. Odborné podujatie bolo organizované pod záštitou Vzdelávacieho, vedeckého a výskumného inštitútu AGEL n.o., Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku a Regionálnej komory Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek so sídlom v Kežmarku. Súčasťou podujatia bolo aj Valné zhromaždenie RK SaPA v Kežmarku.

Na pôde kežmarskej nemocnice sa pri príležitosti regionálneho odborného seminára stretlo aj regionálne valné zhromaždenie Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. „Permanentné vzdelávanie je neoddeliteľnou súčasťou výkonu povolania sestry, zdravotníckeho asistenta či sanitára. Odbornú časť odprezentovala vedúca sestra oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, Mgr. Alena Vnenčáková,“ informuje námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť kežmarskej nemocnice Mgr. Veronika Nadžadyová.

Po otvorení boli predstavené odborné prednášky: Intoxikácie laicky aj odborne, Činnosť anestéziologickej ambulancie a Germicídny žiarič – dobrý sluha, zlý pán. „Vzdelávanie je pre zdravotníkov nesmierne dôležité. Sme veľmi radi, že sa po menej priaznivom období, ktoré nedovoľovalo podobné hromadné aktivity, môžeme opäť stretávať. Osobná výmena skúseností je vynikajúcou príležitosťou na získanie nových poznatkov či ošetrovateľských postupov. Odborné semináre v našej nemocnici už prebiehajú pravidelne aj v rámci kolektívov na jednotlivých oddeleniach,“ doplňuje námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Veronika Nadžadyová s tým, že súčasťou stretnutia bolo aj Valné zhromaždenie RK SaPA v Kežmarku.

Späť