Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

V kežmarskej nemocnici sa malí pacienti zapojili do veľkonočnej kreatívnej činnosti

6.4.2023

Na detskom oddelení Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok n. o., člen skupiny AGEL, už vládne veľkonočná a jarná atmosféra. Pod vedením pedagogičky a zdravotníčky Mgr. Márie Veselovskej detskí pacienti spojili svoju kreativitu a šikovnosť. Pri podobných aktivitách sa detskí pacienti rozptýlia, čím sa znižuje ich stres z nemocničného prostredia.

Priestory detského oddelenia kežmarskej nemocnice sú tematicky vyzdobené, čo je dôsledkom rôznych tvorivých aktivít. Tie sa na oddelení pravidelne konajú pod vedením pedagogičky  a zdravotníčky Mgr. Márie Veselovskej. „Aj tento rok si mohli naši malí pacienti vyfarbiť veľkonočné či jarné motívy. Na oddelení sú praktizované pravidelne a niet pochýb o ich pozitívnom účinku. Kreatívna činnosť dokáže deti rozptýliť a eliminovať stres z nemocničného prostredia. Pozitívnu spätnú väzbu dostávame aj od niektorých rodičov,“ informuje vedúca sestra detského oddelenia Mgr. Silvia Grichová.

Kreatívna činnosť u detí je dôležitá nielen pre rozvoj ich umeleckých zručností, ale aj pre ich celkový rast a rozvoj. Keď deti vytvárajú svoje vlastné umelecké diela, pomáha to rozvíjať ich predstavivosť, kreativitu a sebavedomie. Okrem toho, kreatívna činnosť môže pomôcť deťom vyjadriť svoje emócie a myšlienky, čo môže byť pre niektoré deti ťažké vysvetliť slovami. Deti sa pri kreatívnej činnosti môžu učiť aj ďalšie zručnosti, ako napríklad trpezlivosť, vytrvalosť a spoluprácu s ostatnými. Preto by sme mali podporovať kreatívnu činnosť u detí a dávať im príležitosť objaviť a rozvíjať svoje talenty a schopnosti.

Späť