Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Biele srdce ocenilo dobré srdcia našich sestier. Najvyššie ocenenie si prevzala aj sestra kežmarskej nemocnice

22.5.2023

Pre niekoho bežný deň, pre sestry, ktoré bez ohľadu na to, či je deň, či noc, bežný deň alebo sviatok pracujú s plným nasadením, viac než výnimočný. Piatok 19. mája patril v Senci slávnostnému galavečeru a odovzdávaniu prestížneho ocenenia Biele srdce, ktoré sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. Až sedem ocenení získali sestry, ktoré pôsobia v zdravotníckych zariadeniach Skupiny AGEL. Medzi nimi aj Mária Danielčáková, sociálna sestra oddelenia dlhodobo chorých Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra Kežmarok.

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek zorganizovala už po 16.  krát výnimočné podujatie, ktoré bolo o sestrách a pre sestry. Všetky tie obetavé mamy, manželky, sestry, priateľky, jednoducho nezastupiteľné a mimoriadne dôležité nežné predstaviteľky zdravotníctva, prvé a posledné osoby, s ktorými sa pacient v nemocnici stretáva sa stretli, aby si v mene všetkých svojich kolegýň prevzali ocenenia. Nevyhnutnou súčasťou zdravotníctva sú od nepamäti, no posledné roky ukázali, prečo sa na ich prácu pozeráme s ešte väčším rešpektom. Uznanie a obdiv za svoje nasadenie, trpezlivosť, obetavosť a nezlomnú vôľu pomáhať za každých okolností pacientom si preto právom zaslúžia.

A čo na svoje ocenenie hovorí samotná ocenená Mária Danielčáková?

"Som veľmi dojatá z tohto prestížneho  ocenenia, ktoré je pre mňa mimoriadnou udalosťou a hlboko si to vážim. Vnímam to ako ocenenie a uznanie mojej práce. Je to silne emotívne. Ďakujem regionálnej komore sestier a pôrodných asistentiek v Kežmarku a vedeniu nemocnice, námestníčke pre ošetrovateľstvo Mgr. Veronike Nadžadyovej a vedúcej sestre ODCH Mgr. Simone Pavlíkovej, ktoré ma nominovali.  Som v pozícií odmenenej, a to ma zaväzuje naďalej ľudsky a profesionálne pristupovať k práci sestry. Byť dobrou sestrou je dar, ktorý nedostane každý a zároveň sa nedá nadobudnúť titulmi. Vychádza z hĺbky duše a citu.“

"V prvom rade patrí poďakovanie SKSaPA za organizáciu tohto slávnostného galavečera. ,,Biele srdce je definované ako ocenenie,  vyjadrujúce charakter starostlivosti, vedomosti a humanitu, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva. Rada by som všetkým sestrám a pôrodným asistentkám poďakovala za  silu, odhodlanie, námahu, profesionalitu a trpezlivosť, ktorú vkladajú do každodennej práce, za entuziazmus a vôľu, s ktorými zvládajú často veľmi náročné situácie. A tiež za veľké srdce,  ktoré riadi prácu vašich rúk. Sme to my, ktoré sme s pacientom a jeho ťažkými životnými situáciami tvárou v tvár, neraz dni aj týždne. Sestry sú prítomné v tých najcennejších a neraz aj najtragickejších chvíľach v živote. Denne pri našej práci vidíme nádej a odvahu, radosť a zúfalstvo, bolesť a utrpenie, život i jeho koniec. A to je nesmierne vyčerpávajúce,“ uviedla PhDr. Jana Ondrišová, MPH, riaditeľka Odboru kvality a ošetrovateľskej starostlivosti AGEL SK.

Späť