Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Vysoké Tatry privítali stovky zdravotníkov z celého Slovenska

29.5.2023

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL v spolupráci so Vzdelávacím, vedeckým a výskumným inštitútom AGEL zorganizovala celoslovenskú odbornú konferenciu s medzinárodnou účasťou XXV. Kežmarské lekárske dni Dr. Vojtecha Alexandra, ktoré sa uskutočnili v dňoch 26. – 27. mája 2023 v Kongresovom centre Hotela ACADEMIA, Stará Lesná, Vysoké Tatry. Konferencia sa konala pod záštitou predsedu predstavenstva AGEL SK Ing. Michala Pišoju, MPH, LL.M. za účasti stovky zdravotníkov.

Kežmarské lekárske dni sú už tradične venované pamiatke slávneho kežmarského rodáka a priekopníka röntgenológie – Dr. Vojtechovi Alexandrovi. „História tohto podujatia siaha do roku 1993, kedy sa 15. januára konal prvý Kežmarský lekársky deň Dr. Vojtecha Alexandra, ktorý bol tematicky venovaný odboru röntgenológie. Program jubilejných XXV. Kežmarských lekárskych dní je zameraný multiodborovo a ponúka komplexný pohľad na širokú škálu poskytovanej zdravotnej a ošetrovateľskej starostlivosti. Na konferencii sme privítali 130 lekárov a vyše 300 sestier a medicínsko-technických pracovníkov. Vysoký záujem zdravotníckych pracovníkov o konferenciu je pre nás veľkou poctou a zaväzuje nás k ďalšiemu zvyšovaniu úrovne aj do ďalších ročníkov,“ informovala predsedníčka organizačného a programového výboru Mgr. Janka Bartková.

Dvojdňový odborný program bol v prvý deň konferencie rozdelený na sekciu lekárov a na sekciu sestier a medicínsko-technických pracovníkov. V sekcii lekárov bolo v štyroch blokoch zaradených 28 odborných prednášok. V sekcii sestier bolo v piatich blokoch prezentovaných 18 odborných prednášok. Druhý deň konferencie prebiehala spoločná sekcia lekárov a sestier, kde v troch blokoch odznelo 20 odborných prednášok. Záujemcom, ktorí sa nemohli konferencie zúčastniť prezenčnou formou, organizátori ponúkli možnosť  sledovania a zapojenia sa do diskusie v online priestore.

„Teší nás vysoký záujem účastníkov z rôznych zdravotníckych zariadení zo Slovenska a Českej republiky a Poľska. Veľké poďakovanie patrí lekárom, sestrám a medicínsko-technickým pracovníkom, ktorí prispeli svojimi prednáškami do odborného programu. Pre nás je to zaväzujúce k neustálemu zvyšovaniu kvality odborných prednášok a sprievodného programu konferencie. Veríme, že ponúkaný program konferencie oslovil účastníkov nielen po odbornej, ale aj po spoločenskej stránke, kde v prekrásnom prostredí Vysokých Tatier mali možnosť stretnúť svojich kolegov a priateľov,“ vraví riaditeľ kežmarskej nemocnice a nemocníc spišského klastra Ing. František Lešundák.

Cieľom tohto podujatia je prehlbovanie odborných vedomostí a výmena vzájomných skúseností zdravotníckych pracovníkov z rôznych zdravotníckych zariadení, ktoré prispievajú k skvalitňovaniu poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre pacientov. Vedenie kežmarskej nemocnice ďakuje všetkým spoluorganizátorom, účastníkom, partnerom, a prednášajúcim, ktorí zabezpečujú vysokú odbornú a spoločenskú úroveň tohto celoslovenského podujatia s medzinárodnou účasťou.

Späť