Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Zamestnanci kežmarskej nemocnice sa aj tento rok zúčastnili Lesného kúpeľa

25.9.2023

Zdravotníci z Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku sa aj tento rok zúčastnili ozdravnej relaxačnej terapie „Lesný kúpeľ“. Konala sa v Národnej rezervácii Morské oko. Karpatské bukové pralesy sľúbia pokoj, spomalenie, relax a žiadny signál. Účastníci relaxačnej terapie sa môžu tešiť na nevšedné liečivé prechádzky lesom, dychové cvičenia a relaxačné techniky.

Lesný kúpeľ je ozdravná relaxačná terapia, ktorá je organizovaná v nádhernom prostredí lesov Národnej prírodnej rezervácie Morské oko v Karpatských bukových pralesoch zapísaných v zozname Svetového prírodného dedičstva UNESCO. „Pobyt je určený pre každého kto potrebuje načerpať nové sily, zregenerovať a zbaviť sa akútneho stresu,“ hovorí Ing. Berta Stašková, predsedníčka OZ Lesná pedagogika a certifikovaná terapeutka lesného kúpeľa.

Pobyt na dve noci v lone prírodnej rezervácie ponúka bohatý program spojený s relaxáciou či kreativitou. „Účastníci sa môžu tešiť na nevšedné liečivé prechádzky lesom, dychové cvičenia, relaxačné techniky, workshopy, ako aj oddych mimo online sveta, ktorý nás v súčasnej dobe tak intenzívne pohlcuje. S láskou pripravujeme aj zdravé jedlo z domácich surovín, ktoré dokazuje, že aj bez mäsa sa dá stravovať chutne a zdravo,“ informuje Berta Stašková a dodáva, že okrem týchto aktivít sa účastníci môžu tešiť na občerstvenie pri ohnisku, praktickú fytoterapiu, vlastnoručnú výrobu liečivej masti či fľaštičku tinktúry z liečivých bylín.

Krátkeho pobytu neďaleko Remetských Hámrov sa zúčastnila aj Oľga Ohkan, ktorá pracuje ako sestra na oddelení dlhodobo chorých. „Lesný kúpeľ nám ponúkol nádherné prostredie, kde sme mohli naplno vnímať prírodu a ticho bez signálu a pripojenia na internet. Veľmi sa mi páčili prechádzky rozprávkovým lesom s čistým vzduchom, kde sme načerpali nové sily. Boli sme skvelý tím a organizátori pre nás vždy pripravili veľmi chutné bezmäsité jedlo. Pobytu určite odporúčam každému, kto si chce oddýchnuť v lone prírody,“ hodnotí pobyt na Morskom oku Oľga.

Späť