Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica otvorila Centrum predpôrodnej prípravy

27.9.2023

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL otvorila Centrum predpôrodnej prípravy. Budúce rodičky kežmarskej nemocnice sa môžu tešiť na príjemné prostredie, v ktorom sa pripravia na praktické aspekty pôrodu, šestonedelia aj starostlivosti o novorodenca. Nové Centrum predpôrodnej prípravy sa nachádza v Centre integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS).

V nových priestoroch s plným vybavením sa budú stretávať rodičky v 34. týždni tehotenstva. „Pripravili sme si pre naše budúce mamičky harmonogram troch sedení, na ktorých sa dozvedia základné informácie o dôležitom okamihu ich života. V prvej časti budeme hovoriť o predpôrodnom období, druhé sedenie bude o pôrode a šestonedelí a ukončenie kurzu bude na tému dojčenie a starostlivosť o novorodenca,“ približuje pôrodná asistentka Bc. Zuzana Lihoňová.

„Nové Centrum predpôrodnej prípravy je vybavené rôznymi užitočnými pomôckami, ako žinenky, fit-lopty, vanička, prebaľovacie pulty, bábiky a iné. Dôležitá bude aj prítomnosť fyzioterapeutky, ktorá s budúcimi mamičkami absolvuje rôzne prospešné cviky. Jedno sedenie bude trvať približne 60 minút. Povolená a vítaná je aj prítomnosť partnera a rodičkám odporúčame pohodlné oblečenie. Kurz bude v prvých dvoch etapách viesť pôrodná asistentka Bc. Zuzana Lihoňová a posledné sedenie bude prebiehať v gescii laktačnej poradkyne a sestry novorodeneckého oddelenia Mgr. Antónie Gelatovej,“ doplňuje vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Mgr. Katarína Živčáková.

 

Kedy sa rodičky môžu prihlásiť na kurz?

V 34. týždni tehotenstva.

 

Koho kontaktovať?

Pôrodnú asistentku Bc. Zuzanu Lihoňovú na telefónnom čísle 0903 560 030 alebo 052 4512 262 alebo na e-mailovej adrese zuzana.lihonova@nemocnicakezmarok.sk.

 

Kedy sa kurz uskutoční?

Po dohode s pôrodnou asistentkou Bc. Zuzanou Lihoňovou, ktorá termín upresní.

 

Kde sa Centrum predpôrodnej prípravy nachádza?

Na 1. poschodí Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti.

 

Aký je poplatok?

Kurz je momentálne pre budúce rodičky kežmarskej nemocnice bez poplatku.

Späť