Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

052 / 4512 111

O nemocnici

Kežmarská nemocnica pokračuje v príprave žien na pôrod a materstvo

22.1.2024

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, otvorila v septembri 2023 Centrum predpôrodnej prípravy. Budúce rodičky kežmarskej nemocnice tu nájdu príjemné prostredie, v ktorom sa pripravia na praktické aspekty pôrodu, šestonedelia aj starostlivosti o novorodenca. Cieľom prípravy je odstrániť strach, obavy a navodiť pozitívny postoj ženy k celému pôrodu, čo sa darí vďaka individuálnemu prístupu personálu nemocnice. Kurz predpôrodnej prípravy odporúčajú aj mamičky, ktoré ho už absolvovali.

Centrum predpôrodnej prípravy kežmarskej nemocnice sa nachádza na prvom poschodí Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti. V nových priestoroch s plným vybavením sa budú stretávať rodičky v 34. týždni tehotenstva. „Pre budúce mamičky sme pripravili tri sedenia, na ktorých sa dozvedia základné informácie o dôležitom okamihu ich života. V prvej časti budeme hovoriť o predpôrodnom období, druhé sedenie je o pôrode a šestonedelí a ukončenie kurzu sa venuje téme dojčenie a starostlivosť o novorodenca v gescii laktačnej poradkyne Mgr. Antónie Gelatovej. Cieľom predpôrodnej prípravy je aplikovať individuálny prístup k mamičkám,  a tak ich čo najlepšie pripraviť na novú životnú rolu. Snažíme sa ich dostatočne edukovať o priebehu tehotenstva, pôrodu, obdobia šestonedelia. Našou úlohou je odstrániť strach, obavy a navodiť pozitívny postoj ženy k celému pôrodu, približuje pôrodná asistentka Bc. Zuzana Lihoňová.

 

Aké sú reakcie na predpôrodný kurz od budúcich mamičiek „absolventiek“?

Monika:

Milé budúce mamičky, tie ktoré sa chystáte na pôrod a máte množstvo nezodpovedaných otázok, vám určite odporúčam predpôrodný kurz v Kežmarku. Prečo? Pretože nie všetko vám povie ujo Google alebo nájdete odpoveď na „Modrom koníkovi“. Výborný prístup, skvelá atmosféra, krásne nové priestory a ešte lepší personál. Veľmi pekne ďakujem a prajem čo najviac spokojných mamičiek.

 

Lucia:

Ak by bola táto predpôrodná príprava aj pri mojom prvom tehotenstve (2020), určite by som to ocenila ako prvorodička. Bolo to poučné, otvorená komunikácia s odbornými odpoveďami pre budúce „vystrašené“ mamičky. Príjemná spoločnosť, upokojenie pred pôrodom a veľa nových informácií. Určite odporúčam.

 

Ivana:

Tento kurz odporúčam ženám, ktoré chcú vedieť, čo ich čaká. Atmosféra bola príjemná, komunikácia otvorená s veľmi priateľským prístupom.

 

Zuzana:

Určite odporúčam tento predpôrodný kurz, hlavne prvorodičkám, ale aj všetkým ženám. Dozvedia sa veľa potrebných vecí a vedia sa aspoň trošku pripraviť na to, čo ich čaká.

 

KONTAKT

Bc. Zuzana Lihoňová, pôrodná asistentka

telefónne číslo: 0903 560 030

e-mailová adresa: zuzana.lihonova@nemocnicakezmarok.sk.

Späť